"" Lisa går på Berghs.: oktober 2008

fredag 31 oktober 2008

Lugnt och höstigt

Träffade Herr Pumpa på min lilla promenad imorse. Nu myser jag i soffan med kaffe och studier, laddar inför kvällens Halloweenfest!


Jag behöver en rolig helg för nästa vecka kommer ni inte se mycket av mig. Redan på söndag börjar vi i gruppen spurta på allvar med BrandX-projektet, på fredag om en vecka är det presentation i spegelsalen på Grand Hotell. Så här kreativa var vi igår...

Trevlig helg!

torsdag 30 oktober 2008

Segt...

Mitt internet trasslar idag, går inte att ladda upp bilder.

Min dag: frusen promenad, på stan med Viv, inköp inför Halloweenmaskerad imorgon, möte och handledning med min BrandX-grupp.

Någon säger att det snöar - gör det?

onsdag 29 oktober 2008

Gott och blandat

Tänkte jag skulle roa er med lite blandade bilder från skolan på senaste! Jag fotar ju allt som oftast flera gånger om dagen, och det är inte alltid alla bilder kommer med i bloggen, här är ett axplock.

Jag kluddar uttråkad på Moderrådets seminarium

Jag, C och M dreglar över tidningar

Min lilla tomteverkstad

Klassens arbeten on display i caféet på Berghs

Jag leker rita-gissa-spring på kickoffen (ordet var barndom och de gisssade rätt!)

Kladd och färglära

Livsviktig kunskap

Claes von Sydow, Medieteori, 15.22. Visste ni att han är gammal klasskompis med Bill Gates?

Vi avslutade med att se klipp ur gamla MGM-filmer - den där Esther Williams, hon kunde allt simma hon.

Frostnupet

Så vackert det var imorse när jag tog en promenad. 09.30 i Enskede Gård:

Nu sitter jag och plöjer igenom allt material vi fått ta del av inför BrandX (höstens stora tvärprojekt) och det är inte lite det... nästa vecka drar det igång på allvar, då har vi inga lektioner utan förväntas bara jobba med BrandX. Stress!

tisdag 28 oktober 2008

Jag vill bara säga...

Tack! Till alla som varit stöttande och peppande och nu i efterhand visar uppskattning angående Extrem-projektet. Familj och främlingar, ni på bloggen och ni som kommit fram spontant i skolan, från Malmö till Luleå - jag blir glad.

Screentryck

Screentryck är en enkel och relativt billig tryckmetod väl lämpad för affischer som ger ett förvånansvärt snyggt resultat i relation till ansträngningen.

Svenska Screentryckares Förening anordnar varje år en affischtävling där Sveriges stora designskolor är välkomna att delta. I måndags var jag på plats när de presenterade årets brief och jag tyckte det var en väldigt väl arrangerad tillställning.


Vi blev inbjudna till Nalen (konsertlokal och föredetta legendarisk jazzklubb i centrala Stockholm), matades med bubbel och mumsiga snittar, allt detta till tonerna av ett duktigt jazzband. Dessutom höll konstnären H.C Ericson ett föredrar som.. ja vad ska jag kalla det - berörde. I början tyckte jag att han var något långdragen och verkade väldigt excentrisk:



Men allt eftersom blev jag riktigt fascinerad av hans livskarriär. H.C är en konstnär som gjort många välbekanta affischer och dessutom tillverkar dessa underbara små skulturer. Kuriosa: Bredvid mig i mitten är H.C:s son - detta fick jag veta idag; han är nämligen polare sedan länge med min typografilärare :)

Nu måste jag bara fundera - ska jag ställa upp? Tror det. Temat är: Välkommen till Sverige!

måndag 27 oktober 2008

Helgen i bilder


Fredagens eskapader känner ni ju redan till, lördagen skulle bli trött, sjuk o mys-dag, men blev en trevlig överraskning långt från soffan. Oväntade biljetter till The Producers på Chinateatern, häng och god Sidecar på Layer Cake Lounge. Söndagen regnade bort och jag myste i fönstersmygen.

söndag 26 oktober 2008

Showtime

När vi presenterade våra designförslag för Extrem, ställde vi upp pannåer längs väggarna så att alla kunde gå runt och titta. Här är bilder på några av mina favoriter, även om alla bidrag verkligen höll en hög nivå. Så kul!

Närbild på R:s coola skidor (tror det bara var han och jag som gjorde skidor?)
M:s stiliserade trädtryck (nere i hörnet finns en faktaruta om tallen).

N:s robot (den är handmålad - i akryl! Jättefin att titta nära på.)
S:s ryskinfluerade mönster (som även är en kurbitsflirt tycker jag?)
E:s orientaliska matta (kom även komplett med förslag på skidkläder i samma mönster).
På kvällen (nåja, klockan tre efter presentationen) blev det firande med klassen, vi hann med ett par barer, vernissage och en konsert!

lördag 25 oktober 2008

Closeup

Här är lite bättre bilder av hur resultatet blev, samt att ni får se skidorna. (Klicka för större bild). Om min design blir utvald kan ni se den färdigproducerade brädan samt övriga designs från klassen på Stockholm Stadion den 22:a november på Winter Jam - välkomna!

fredag 24 oktober 2008

Here goes

På en konvalecents skakiga ben tog jag mig till skolan idag, klippte (skar faktiskt, i den där giljotinen till skärmaskin) och klistrade. Nu ligger mina pannåer och vilar upp sig i en låda inför sin stora dag imorgon. När jag stod där, fortfarande småsjuk, trött och stressad vände jag mig om och insåg 1. Jag är på Berghs (tänk vad glad jag kan bli av att se er alla små myror)

2. Just nu håller jag på med en syssla jag faktiskt tycker är nypa mig i armen-rolig. 3. Jag känner mig verkligen nöjd med mitt resultat. Jag kom på att jag nog mådde ganska bra ändå!

PS. Jag slängde designen på ett par skidor också. Vad tycker ni? Fick bolla om lite samt lägga på en grafisk logga istället men det blev ju ganska bra!

torsdag 23 oktober 2008

Arbetsnynn för dagen

Tillbaka i matchen

God morgon! Har just vaknat ur dvalan och känner mig för första gången på flera dagar frisk!

Och det är tur, eftersom jag har många viktiga saker att göra idag. Imorgon ska jag ju presentera min snowboarddesign för Extrem, så detta är sista chansen att printa och montera mina bilder. Vi får endast montera på A3 och vi får inte ha någon övrig presentation så som en powerpoint, så jag gissar att alla kommer överdosera på antalet pannåer (=kartongbitar man monterar på) :) Själv ska jag ha fem. Vad de ska föreställa ser ni på min skiss nedan (måste verkligen öva på att skissa coolare). Sen ska jag gå till Punktshop och försöka byta bort mina saker från fotograferingen, de har ju bara bytesrätt. Känner på mig att de kommer vara kinkiga...


Nu - bråttom!

måndag 20 oktober 2008

Sjuk, lek, grupp

Idag var en otroligt lång dag. Tyvärr råkade den även sammanfalla med att jag kände mig på väg att bli sjuk, vilket nu på kvällen visat sig stämma. Som tur var, var det också en rolig dag. Vi hade introduktionen till Brand X! Vad är detta då? Jo ett jätteprojekt där man arbetar över klassgränserna i ett skarpt projekt. Förra året var polisen i Dalarna uppdragsgivare, vilket man valde att presentera genom att låta rektorn gripas i cafeterian:

I år handlar Brand X om detta. Dagen till ära var skolan dekorerad i indisk stil, vi fick se Bollywoodfilm, dricka Cobraöl och äta indisk buffé. Trevligt, Berghs!

Tyvärr innebar det också ett mindre kaos på skolan med 200 pers i en trång syrelös sal, 40 minuters kö till micron vid lunchen och en halvdöd klass på Grafisk Form-lektionen. Helena Leach roade oss dock gott ändå med praktiska lekfulla övningar som lockade fram kreativitet ur våra slöa hjärnor.


Vilket osammanhängande inlägg det här blev? Ja, jag är ju sjuk så ni får ha förståelse! Inget kort på mig heller därför....

Helgen i bilder

Helgen kom, och det blev höst. McGyver och hans grannar hade trippelfest (men lyckades inte själv fastna på bilderna) jag blev frågad fem ggr på en kväll om jag har löshår, dansade till Mr Vain i gaylägenheten och gick hem i precis rätt tid. Resten av tiden tog jag det lugnt, lugnt, lugnt.

fredag 17 oktober 2008

Pirr i magen


Okej... nu får ni vara snälla. Något så här kommer det att bli! Vad tycker ni? Jag är jättenöjd. (Klicka för att se en större version.)

Det som kommer att ändras är:

  • färgerna kommer bli skarpare och starkare
  • blänkande objekt (typ handbojorna) kommer synas bättre
  • den exakta positioneringen kan komma att ändras
Så här ser bilden ut omaskad.

Hoppas Extrem inte blir sura för att jag skrivit loggan i kylskåpsbokstäver ;) Jag ska göra en version med tryckt logga också. Någon som upptäcker en rolig och finurlig detalj förresten?

Detta är resultatet av många veckors hårt arbete. Nu när sakerna väl ligger där ser det enkelt ut, men oj vilket jobb det var att skaffa fram dem - och att välja ut de rätta! Samt att få färgerna och formerna att stämma. Jag är i alla fall jättenöjd, och extra roligt är det nog för de vänner som lånat ut saker och fått dem förevigade på en snowboard, ni vet vilka ni är!

Nu återstår en veckas hårt arbete med att bearbeta bilden, printa på ett bra ställe (detta gör jag inte själv förstås) och noga förbereda min presentation.

Tack alla för all hjälp!

ZZZzzzZZzz

Åh så trött jag var imorse. Syntes gjorde det också. Var det lättnaden efter lyckad fotografering? Eller bara att mamma var på besök? Ett stiltips en sådan dag är 'go with the flow' eller paddla medströms som vi som uppvuxna vid Dalälven säger, och riktigt gotta ned sig i heroin chique-looken.

Om exakt... 7 minuter får ni se min Extrem-design.

torsdag 16 oktober 2008

Åh, åh, idag!

Fotograferingen av mitt snowboardtryck gick jättebra idag. Jag är på strålande humör!

Eller - först gick det inte bra. När jag skulle köpa rosaglaserade munkar och Nonstop på Daglivs vid Fridhemsplan så funkade inget av mina kort och jag fick skamfyllt rota fram mynt medan pensionärerna skramlade otåligt i kön bakom mig. Och det ösregnade. Sen visade sig att den tunga matta jag släpat ända från Fridhemsplan till Klaras studio hade en otryckbar kulör. Jahapp. Bara att ringa runt och tigga igen då... Stalands vid Medborgarplatsen ställde snällt upp. Mattan vi istället valde var randig, lila och med en blomma på - tvivla dock icke, det blev skitsnyggt!

Sen spenderade jag eftermiddagen i lycka med att lägga ut nonstop, lego, hörlurar, hamburgertelefon, handbojor, gameboy, munkarna och godiset samt tusen andra coola småprylar på preciiis rätt plats.

Några av sakerna jag använde

En trött Lisa skriver bokstäver på datortangenter



Klara fotar

Det blev jättebra. Verkligen. Tack Klara! Sen eftermiddag satte vi bilden. Och jag viskade tyst "It's a wrap" för det har jag alltid velat göra. Hur det blev? Det får ni se imorgon!

onsdag 15 oktober 2008

Att göra innan 11.00 imorgon

- bända loss och spraymåla ett gäng datortangenter samt stora säkerhetsnålar i vitt, lila och gult
- pilla loss pappersetiketter från gamla kasettband
- klippa ut en jättemall i svart papper som har ett snowboardformat hål i sig (förstår ni hur jag menar?)
- handla körsbär, munkar med röd glasyr och mulitfärgat godis på Daglivs vid Fridhemsplan
- hämta en neonblå matta på Ullmans mattor vid St. Eriksplan
- städa och diska inför mammas besök imorgon kväll
- pusta ut och klappa mig själv på axeln

Vad händer 11.00? Det är ju dags för fotografering av mitt snowboardtryck!

tisdag 14 oktober 2008

Konst

Hinner inte skriva så mycket idag, fast jag har mycket att skriva om! Besöket på Kitchs showroom gick jättebra, sen gjorde jag även några fynd på Kupan, en second hand-affär... samt har spanat in lite grejer att införskaffa imorgon och till och med ringt ett gäng mataffärer i jakt på munkar med färgad glasyr... det är tufft att vara jag!

På eftermiddagen var det studiebesök i Konstfacks bibliotek, vi fick en privat visning av många exklusiva böcker av som-vanligt-påläste Marcus (som var något oklar i huruvida han skulle använda handskar).
Efteråt tog jag mig tid att bli smått överväldigad av Konstfacks härliga samling böcker. Jag lånade hela 0 stycken (ja jag vet, men kommer det inte bli väldigt jobbigt att åka dit och lämna tillbaka dem?)

Hemliga lådan


Detta är än så länge det blygsamma innehållet i lådan jag samlar saker i inför fotograferingen. Ser inte mycket ut för världen, jag vet...

Strax ska jag åka till Kitsch Swedens showroom på söder och plocka på mig mer. Trevlig dag!

måndag 13 oktober 2008

Hej hundra

Blogginlägg nr 100! Tiden går snabbt.

Javisst det går så bra så

Trevlig och förvånande: Butiker är väldigt benägna att utan större behållning låna ut sina prylar till min fotografering.

Vet inte vad det är som öppnar dörrar så lätt, men jag tackar och tar emot. På ett ställe var det dock tvärnej, på Punktshop. Ni som bor i Stockholm vet vilken butik jag menar, det där hålet i väggen mitt emot McDonalds på Sergelgatan under bron.

Synd, eftersom de har en massa fulsnygga prylar i grälla färger som jag vill ha! Ska jag köpa och lämna tillbaka? Idéer? Detta var lite fint.

Helgen i bilder

I helgen har jag varit lindansös på maskerad (man skulle föreställa ett yrke som börjar på samma bokstav som ens förnamn), jagat rätt på precis den där rätta blå färgen på en matta (som underlag till alla saker i mitt snowboardtryck) och ätit ganska mycket avokado (det är en fas).