"" Lisa går på Berghs.: november 2008

söndag 30 november 2008

Helgen i bilder

Min helg bestod av klassfest hos Jenny med guacamole och Wii, mysadvent med mjukisbyxor i skolan, och nästintill avslutat grafiskt material åt Embrink Re:Design Award. Vår design (ett hörn av den nedan har fått oerhört bra feedback vilket känns jättekul. Och jag och vapendragaren M kan lägga inbjudan, CD-fodral, program m.m. i våra portföljer.



lördag 29 november 2008

Pinsamt för Extrem på Winter Jam

Nu tänkte jag skriva om vad som hände med Extrem. Ni vet ju alla att jag var väldigt förväntansfull inför Winter Jam - och sen blev det tyst. Orsaken till det är att jag blev väldigt besviken.

För de som inte läst min blogg tidigare handlar detta om ett designuppdrag vi Berghs-elever fått, där fyra snowboard- och skidtryck (bland dem mitt) vi designat blev utvalda och skulle printas på faktiska produkter.

När jag, med min bror, kom till det tält Extrem hade på Winter Jam, stod där inga nyproducerade skidor, bara samma äldre exemplar de haft med sig och visat oss på skolan. Jag pratade med killen som stod där (som inte var någon av dem som besökt Berghs), presenterade mig och frågade efter mina skidor. Han skruvade på sig och sa att det hade blivit problem, och de hade inte hunnit producera dem.

Jag blev rätt paff, då jag mailade ansvarig på Extrem på måndagen (erfarenhet säger mig att man kan inte stämma av på vägen tillräckligt ofta) som då inte sa något om att det inte skulle bli av. Däremot fick jag veta att de hade "problem med att få upp så stora filer till Åre på något smart sätt". Va? Det finns ett stort antal tjänster på internet där man kan tanka upp minst 50GB och maila en nedladdningslänk till mottagaren. Om detta verkar krångligt - sätt någon i en bil med datorn då?

De elevers vars design inte blev utvald skulle representeras genom att skrivas ut och hängas upp. Killen i tältet pekade nu på dem, inramade på väggen "de ska ju produceras sen men så länge har ni ju i alla fall de här". Och min design fanns inte ens med där! För att det här inlägget inte ska innehålla ett endaste fel ska jag säga att Extrem la in en brasklapp om att de inte skulle sätta upp alla elevers arbeten på väggen. Men - jag var ju en av de som vann?

Dessutom stod några bilder i ett hörn och alla namn stämde inte. Och vissa tryck var representerade med tre tavlor - varför då inte ge alla elever en plats Extrem? Ni sa vid redovisningen att samtliga tryck höll en förvånande hög nivå så det borde inte finnas något att skämmas för.

Denna händelse däremot, den är något att skämmas för. Eller snarare - hanteringen av den. Ett välformulerat mail till alla inblandade i god tid innan där ni informerade om att ni inte skulle hinna producera trycken, samt en snygg och korrekt representation på plats hade gjort det hela bättre.

Extrem: Ni hade redan ett dåligt rykte som nådde oss elever från flera håll tidigt, men vi valde att hoppas på det bästa och vi lade alla ned mycket tid på projektet. Vi tyckte det var en samarbete som gynnade båda parter; vi fick göra ett skarpt uppdrag och synas offentligt, ni fick jobba med 23 designelever från Berghs och chansen att ge ett gott intryck på morgondagens formgivare.

Om två år går vi ut.

Ett tillägg: Berghs har skött detta bra tycker jag. Vår ämnesansvarige Pål har både mailat Extrem och pratat med oss. Och nu sitter våra tryck utställda i ateljén i färg och storformat. Kudos!

fredag 28 november 2008

Berghs bar

Igår var det Berghs bar och temat var förfest. Interaktiv Kommunikation-gänget som annordnade kvällen körde You Tube-klipp, hade fixat fram några uppsättningar brädspel, gjort en stor bandare i papp där man kunde stå och välja låt själv, och dessutom lånat in några Rockband-uppsättningar. Ni som känner mig vet att jag älskar Guitar Hero, så jag stod som klistrad i den hörnan hela kvällen, ivrig att stödda mig inför skolan :)

Vi ser inte så tuffa ut... men glada!

Intim stämning i ateljén!

Barservicen var mycket bra! Och vår ämnesansvarige Pålle tycks ha en gloria runt sig :)

Dessvärre slutade kvällen på ett tråkigt sätt, jag blev bestulen på min mobiltelefon. Så naken och ensam man känner sig! Nu har jag en lånenalle men jag vet att min kära N95 ligger någonstans och saknar mig...

onsdag 26 november 2008

Saved by Bell?

Idag hade vi mellanredovisning av den bok vi ska formge som slutuppgift i Typografin. Den ska vara i klassisk symmetrisk stil vilket väl inte säger de flesta av er ett jota, men jag kan sammanfatta det som minimalistiskt, extremt analt och något som förmodligen skulle tilltala någon med småautistiska drag...

Jag gillar Typografin just för att det är ett av få ämnen hos oss som innefattas av regler; rätt och fel, för de omdömen vi får blir rätt luddiga annars. Herr G hade och mycket riktigt rödpennan redo och belönade alla misstag med en tecknad dödskalle(!). När han till slut fick tillfälle att utdela en stjärna märkte vi alla att han inte fått lika mycket övning att teckna denna symbol :)


Jag kom undran rätt lindrigt förutom ett stort misstag - jag hade valt typsnittet Bell. Bell är väldigt vackert tycker jag, och den symmetriska typografins fader Jan Tschichold gillade det också men Bell är ett litet bastardbarn till Baskerville och funkade inte i denna bok, det stod klart rätt snabbt. Fastän herr G tyckte, liksom jag, att K:n är tjusiga.

Förlåt Bell, vår tid ihop har tyvärr nått sitt slut. Jag ska bli ihop med Baskerville istället, åtminstone ett tag. Det är inte du - det är jag...

Två steg framåt, ett tillbaka

Jag mellanlandar hemma ibland. Men egentligen bor jag på Berghs.

Idag tog jag en avstickare till min lägenhet, lyckades diska några mögliga matlådor och andas. Jag tog en promenad till stora mataffären för att storhandla, ringde släkt och vänner på vägen i snön och mörkret, drömde om min långlediga jul.

Jag tittade igenom kameran och mobilen för att se vad jag hade för spännande kort att lägga upp åt er, men det var sorgligt tomt, så jag tittade ett halvår tillbaka i tiden.

Exakt sex månader tidigare, någon timme senare än det här inlägget skrev, togs denna bild. På familjen H:s egna ö, gänget och jag, efter bastu och bad, vid grillen, innan middagen som blev av först 01 och varade halva natten. Bra att tänka på när det blåser kallt!

tisdag 25 november 2008

Pic of the day

Idag fick vi en ny uppgift i Designlab... inlämning om en vecka. Åh toppen. Jag har ju bara.. ungefär tusen andra uppgifter att göra! Jag vill göra bra saker och inte slarvigt ihophafsade arbeten, det har varit på gränsen ett tag nu.

Men ingen idé att klaga mer, det är bara att göra det bästa av situationen!

Uppgiften heter Subkulturer och går ut på att vi ska välja/skapa en egen subkultur (tänk punk, goth, veganism) och presentera på valfritt sätt.

Som uppvärmning hade vi workshop idag. I grupper om tre inledde vi med att göra en klassisk barnlek, vika gubbe - ni vet när man ritar varsin kroppsdel på ett papper och viker ned så att inte näste deltagare ser det man ritat - och får till slut en rätt tokig figur.

Jag, C och Rick fick fram en härlig blandning som jag renodlade i denna teckning...


måndag 24 november 2008

Slutredovisning - Grafisk Form 1

Om ni läser bloggen vet ni att slutuppgiften innebar en tripp till Bålsta och närvaro under en rollspelsförenings klubbträff.

Jag och E var idag måndag, tre minuter innan lektion, klara med vårt arbete, men ärligt talat skulle det nog behövt en genomarbetning till. Fast - stress kan göra snyggt.

Vi använde ett rätt intressant manér (teknik/stil) tyckte jag. Vi ritade på foton, scannade, skrev ut, färglade, skannade igen... för att få en lite ruff seriekänsla.


Jag var i skolan från 09 till 18 idag, och de sista 6 timmarna spenderades med att lyssna på alla redovisningar. Det var lite segt. Trots att det var intressant höll jag på att somna. Jag är slut. Jag är en sten. Jag fotar mina ben.

Helgen i bilder

Ni vet ju redan var jag hängt hela helgen - Ateljén på Berghs! Jag höll nästan på att äta upp min ritade chipspåse. Lördagen var ledig - ni vet att jag var på Winter Jam, mer i ett senare inlägg om det - dessutom visade snälle I runt ombord på ubåten där han jobbar (hm, jag som alltid trott han hittat på och egentligen var fönsterputsare)

Sen rotade jag fram en varm vinterjacka på vinden, tog på mig mössa och vantar och gick på promenad i kylan med min bror, kaffe till.
Sist ett litet misslyckat filmförsök till att försöka fånga den mysiga helgpluggstämningen, hmm...

Måndag

God morgon! Jag står och tittar ut över Enskede Park, det är riktigt vintermysigt och i fönstret står stjärnan jag fick jag mamma och pappa förra veckan, redo att tändas snart. Veckan som kommer är fulltecknad som vanligt, och jag ser fram emot den som vanligt!



Måndag: Mycket kaffe och stress på förmiddagen då jag och E gör klart vårt kapitel i Bålstaboken till slutuppgiften i Grafisk Form 1. Sen har vi lektion till 20.00!

Tisdag: Vi ska få en slutuppgift i Designlab 1 och vi har lektioner hela dagen. På kvällen ska jag och klassen sitta och "gridda" som det heter, skapa rutnät och lägga in text i en bok.

Onsdag: Delinlämning av slutuppgiften i Typografi 1. Vi ska ha lagt in text och layoutat klart hela den bok vi ska lämna in. Texten skriver vi inte själva, men det är väldigt noga med format, proportioner, typsnittsval och textregler.

Torsdag: Berghs Bar igen på skolan. Denna gången annordnas den av utbildningen med det långa namnet, Interaktiv kommunikation - Webbstrateg.

Fredag: Jag och M lär nog komma igång igen och jobba med Embrink. Nu när inbjudan går ut är det program, keynote-mall och objektpresentationer som ska svängas ihop! Dessutom fyller J i klassen år.

Lördag: Kommer jag sitta på skolan tredje helgen i rad?

Söndag: Zzzz...

lördag 22 november 2008

Har du koll?

Bloggkoll, tjänsten som vi gjorde ett projekt åt i skolan, har bytt namn till Bloglovin'. Inte så jättesmart tycker jag, men lämnar det därhän.

Det är ändå en väldigt fiffig tjänst, som jag använder varje dag. Istället för att öppna ruta efter ruta med de bloggar man läser, försöka komma ihåg adresser och lägga bokmärken, så bockar man av dem på Bloggkoll, loggar in och ser alla nya inlägg från bloggarna samlade i en spalt. Ni borde pröva!

För att lägga till min blogg hos Bloggkoll, klicka på ikonen längst upp till höger.

Avslutningsvis bidrar jag med en ruta från den storyboard jag och Jenny gjort åt dem (vi föreslog idéer till reklamfilmer). Fint hon ritar va?

Winter Jam

Oj, vad det snöar i Stockholm. Vaknade till detta! Hur ser det ut hos er som bor på andra platser i landet?Vädret är passande, eftersom det är Winter Jam på Stockholms Stadion idag. Jag ska dit och titta på skidorna vars mönster jag designat åt Extrem (ni hittar mer både om dem och om projektet i tidigare inlägg). Känns både roligt och spännande! Ni kommer väl?

fredag 21 november 2008

Pic of the moment


Jag ritar idéer till en rollspelarens kostpyramid.

Aj.

Igår natt kände jag det på mig, imorse fick jag det begräftat. Jag är helt utslagen idag. Jag får någon typ av migrän sisådär 4 ggr om året då jag har jätteont i huvudet och det strålar ned i nacken och ryggen och gör att jag inte kan röra mig... jag kommer knappt ur sängen, får åla mig!

Självklart kommer allt detta samtidigt som det är tusen saker som ska redovisas och lämnas in i skolan. Men jag får ta det som en signal från kroppen att ta det lugnt.

Så nu sitter jag här, uppallad snett med kuddar för att det ska göra mindre ont, neddragna persienner och tecknar med skakig hand.

torsdag 20 november 2008

Nördars näste

Nedslag, Bålsta. Skoluppgift, se inlägg nedan. Det var spännande, läskigt, underhållande, lärorikt, fascinerande och liiite creepy. Men vi emottogs väl under omständigheterna tycker jag. Fast de kunde allt bjudit på lite pizza! Jag låter bilderna tala.






God dag.


Jag har en sån där bra dag idag. Då allt känns soligt och roligt! Tankar idag:

- Vilka bra vänner jag har (hoppas de ej glömmer mig nu när jag har så mycket i skolan)
- Vilka roliga, snälla och söta människor det finns på Berghs
- Vilken tur jag har som har så roliga skoluppgifter nu när det är mycket att göra
- Åh så härligt med jul snart, längtar hem till familj, firande och fester!
- Jag gillar verkligen min klass, gemenskapen när vi alla sitter och jobba och stressar tillsammans


Följ min blogg med bloglovin

tisdag 18 november 2008

Bålsta baby!

Slutuppgiften i Grafisk Form 1 är att göra ett kapitel var (två och två i klassen) i en bok om Bålsta, ett litet samhälle några mil utanför Stockholm där jag aldrig tidigare satt min fot. Men imorgon drar jag dit!

Jag och E ska göra ett kapitel med tema föreningsliv, och imorgon ska vi besöka tre tokroliga föreningar och delta i deras aktiviteter. Här är ett smakprov, någon som vet vad man gör med en sån här? :)

Härligt hemma

Har haft ännu en lång dag på Berghs och veckan ser ut att fortsätta så. Det är jättekul, vilket gör att jag orkar, men det finns inget härligare än att få komma hem och slappa ibland. Mina föräldrar kom och hälsade på över natten (de bor ju i en annan stad) och när jag kom hem idag hade de städat jättefint.

Jag passade på att ta några kort så får ni se hur mysigt det är här. Perfekt miljö för den kreativitet jag måste krysta ur mig innan läggdags...




måndag 17 november 2008

Embrink Re:Design Awards

Som jag skrev tidigare har jag och M under helgen jobbat med att forme en inbjudan till detta event.

Imorse (08.00 - gäsp!) presenterade vi vår färdiga design för design director och varumärkesstrateg på Embrink och den föll sannerligen i god jord. Så kul! Men vi älskar ju också vår idé och vi la ned mycket jobb på den! Fotografi som manér blev det också, något som blivit lite av min grej på senaste :)

Vad tycker ni? Klicka på bilden för att göra den större. Notera etiketterna på oljefärgerna sant att färgerna är loggornas. Nej, det är inget fotomontage.

söndag 16 november 2008

Helgen i bilder

Jag har spenderat min första helg på Berghs. Oh ja, morgon till kväll. Det har varit jättekul! Jag och M i klassen har tagit på oss att med blixtens hastighet göra grafiskt material till Embrink Re:Design Awards. Jag visar er resultatet sedan! Dessutom har jag hunnit att titta på H och V:s dråpliga partybilder från Bålsta (research - jag ska dit imorgon faktiskt), leende betrakta ett bus (inga gärningsmän nämnda) och leka lite i Photoshop (kanske ska alla mina julkort i år skrivas på rostat bröd?)


lördag 15 november 2008

Berghs, bröd, banaliteter

Idag har jag varit hela dagen i skolan och jobbat med ett spännande externt projekt. Förklarar i ett annat inlägg. Men jag kan säga att vi bland annat avhandlat hur man på bästa sätt bakar in ett inbjudan inuti ett bröd...

På lördagar blir man lätt lite trött av att vara i skolan. Tur då att det finns roliga klasskamrater, vinslattar, musik och en husets skateboard.


Vad är det som hänger i bakgrunden? Mer om detta i ett senare inlägg!

fredag 14 november 2008

Kaffektivitet

Idag fortsatte arbetet med kreativitetsövningar som jag skrev om igår. Inga hattar nu, men desto mer spring, partnerbyte, idéhetsande, tvång och ångest!

Vad är det vi jobbar med? Jo vi sprutar ur oss idéer åt Bloggkoll.se, en superbra sida som jag använder varje dag. Gå in och kolla filmen på förstasidan så förstår ni hur det funkar! På besök hade vi Dan Carlberg som varit med och startat Bloggkoll. Dan är designer och gav en väldigt bra förklaring och introduktion till sidan, och knäppte många av oss på näsan som blev bedragna av hans unga utseende (han är 19) och inte väntade oss att han skulle ha sådan järnkoll. Coolt!

Den som leder vårt arbete är också en sannerligen cool kille, Peter Viksten. Peter har hunnit med ungefär 2,3 designkarriärer på ett decennium eller två, han har jobbat med imponerande projekt både i Sverige och utomlands och dessutom startat en av mina favoriter, T-post (check it out!)

Det var inte alla i klassen som uppskattade hans hetsiga övningar men jag, som ofta blir uttråkad och otålig som en treåring i väntan på sin tur på gungställningen tyckte det var härligt att vi slappa stöta och blöta idéer i timmar.

Jag och Henrik jobbar med en kreativitetsövning som kallas idéboxen. Ser ni hur lycklig jag ser ut?
Sa jag att jag försöker trappa ned på kaffet? Märks det?

Luuk och jag

Christian Luuk var grymt säker och inspirerande då han höll föredrag när tävlingen Shanghai Challenge kom till Berghs. Jag satt precis bakom och gav några pointers innan han gick upp :)

Förutom en underhållande livshistoria, roliga Hassan-anekdoter och fnissframkallande grafer kände jag igen mig mycket i hans berättelse. Christian gick naturvetenskaplig linje på gymnasiet och började sedan på Handelshögskolan, för att det var sådan man "skulle" göra om man hade bra betyg. Det han fann roligast var dock att sända studentradio i skolans källare, något som han av omgivningen blivit intalad var en hobby och absolut inget man kunde jobba med.



Jag trodde, allt för länge, att jag skulle få nöja mig med att få rita krumelurer i marginalen på mitt protokoll under något styrelsemöte. Att jobba med sådant jag nu studerar, kändes förunnat en exklusiv skara vilken det var bäst för min framtida lycka att jag så snart som möjligt insåg attjag inte tillhörde. Skönt att man har fel ibland!

Ska jag ställa upp i tävlingen? Mja. Trots en bra presentation känner jag att vi har för mycket i skolan nu och jag har för många sidoprojekt för att kunna göra ett bra jobb. Fast det vore allt kul att resa till Shanghai...

torsdag 13 november 2008

Hatten på!

Idag så jobbade jag med en rolig idéövning som kallas De sex tänkarhattarna. Det är en teknik man kan använda för att omvärdera och kritisera idéer i ett tidigt projektstadium.

Övningen går till så att varje person i projektgruppen får "bära" en hatt som medför en viss inställning till idén. Här är de:

Vit hatt – Neutral och objektiv

Röd hatt – känslomässig
Svart hatt – misstänksam
Gul hatt – optimistisk
Grön hatt – kreativ
Blå hatt – organisatorisk och processtänkade

Jag, Henk och Gabs valde att göra faktiska hattar för att kunna leva oss in i rollerna bättre.

Det funkade riktigt bra! Vad för projekt vi jobbar med? Mer om detta i ett senare inlägg!

Vem i all sin dar är Audrey?

Henrik gästbloggar


Jag besökte svenska folkets högborg IKEA idag.

Lite disträ dock med ett öppet sinne vandrade jag omkring bland havande och velande människor. Försökte verkligen att vara mottaglig och inte hysa av de lättsinniga människor som bara vill ha det lite fint där hemma. Gick bra fram tills jag kom ner till tavelavdelningen. Där stod en kvinna cirkus 33år med sin respektive tittades, pillades och skruvades på en tavla med ett tresholdtryck av Audrey Hepburn. varpå jag försöker verka intresserad och frågar lite försynt om de månne visste vem denne kunde föreställa?
nja, är det inte Garbo.

Nej, det är Audrey. replikerade jag utan att det lät som att jag skulle ha en släng av Asberger
Vem är Audrey? Audrey Hepburn sa jag och vandrade vidare.

Efter en stund så slog det mig. Något som mer eller mindre ifrågasätter mitt tilltänkta yrkesval hela existensberättigande; Någonting behöver inte betyda någonting!

Alla försök till att försöka bryta ny mark och vara smart hur mycket är det värt när det marknadsekonomiska hjulet snurrat ett varv. När majoriteten av konsumenterna är av denna art som genom mina cyniska ögon checkar ut hjärnan och gömmer den på den allra hemligaste av platser och gör ett "aktivt" val.


Jag som mest tänkt att jag vill jobba med något jag tycker verkar roligt.


Tanken gnagde på i mitt huvud när jag strosade runt där på IKEA och tänkte till slut att det mest logiska borde vara att de människor jag samtalat med vid tavelavdelningen tagit sitt förnuft till fånga och lämnat kvar tavlan och gått vidare.


Sedan efter en integritetsdispyt med kassörska på självbekänningskassan så siktar jag paret i utgången. Bärandes på en tavelram med en godtycklig uppskattning av måttet 100x100cm.


Det som får mig att inte våga somna i kväll är att det kanske var jag som kom och la tungan på vågen i valet av denna tavla.

onsdag 12 november 2008

Frustration!

Vän av ordning var snabb vid terminsstart och satte ett hänglås på ett av mappskåpen (avlånga, platta skåp till för att förvara stora dokument i). Vän av ordning saknade sitt lås igår! Får höra - det är uppklippt! Alla som det saknades namn på är uppklippta, hade du skrivit namn? JA! Jaaaaaaaaaaaaa. Jaaaaaaaaaa jag hade skrivit namn. Ventilerar lite bara, sånt som bloggar är till för har jag hört.

AFA flirtar med gulbetsjuice


Vi får ofta goodies utställda här på skolan från företag. Denna var dock inte inte inte god.

Mitt utrymme

Just nu sitter jag och rotar fram gamla HTML-kunskaper från en avlägsen del av min hjärna, som inte används sedan... 90-talet? När jag var 16 kodade jag min egen hemsida och suddade bort finnarna på fotona i Photoshop 2.0. Det var tider det! Trots IT-revolutionen finns det ett decennium senare fortfarande ett behov att kunna knacka ren kod, tänka sig!


Jag håller på med ett frilansprojekt där jag skapar ett MySpace till en kund. Det är en artist, en jätteduktig tjej, som vill ha en design som speglar hennes musik och personlighet.

För att skapa ett snyggt MySpace krävs kunskaper i både HTML och gärna CSS, det finns många fina mallar där ute men det är svårt att skapa något unikt med dem. Nu sitter jag och arbetar med en kombination av foton och illustration för att skapa den rätta känslan. Ni får se när det blir klart!

tisdag 11 november 2008

Må bäste

Nu på senhösten börjar tävlingarna anhopa sig. Jag har mycket att göra i skolan men känner efter Brand X att jag gärna skulle vilja ta mig an ett nytt tvärprojekt där jag kan jobba tillsammans med elever från andra linjer på Berghs.

På torsdag är det kick-off (med Kristian Luuk!) för en av Sveriges största studenttävlingar inom mitt område, Shanghai Challenge. Efter att ha läst igenom de fyra olika brieferna kände jag inte mig särskilt lockad (det var för mycket koncepttänk och för lite skapande för min smak) men jag kanske ger det en chans ändå. Priserna är fina och det är kul att tävla!


En tävling som jag definitivt ska ställa upp i är D&AD Student Awards; det är en enorm och mycket prestigefylld tävling som går av stapeln under våren. I teams om max fem väljer man vilka och hur många av de kring 40 briefer som finns, alltid skarpa uppdrag för verkliga företag. Det handlar om allt från att göra affischer och reklamkampanjer till att "Create an image that can be executed on a monumental scale in order to humanise a large architectural space at KPMG's UK office." Låter det inte jätteroligt?

Nu ska jag bara börja ragga deltagare till mitt eminenta och självklart överlägsna tävlingsteam hmm...

söndag 9 november 2008

Helgen i bilder

Roligt firande i fredags, vin brie och bullar hos S, dans på Solidaritet. Lördag blev jag matad av Essie och sen tog vi en sväng på söder. Söndag var trött trött trött-dag, men jag hann ändå förbereda min design till Extrem (det blev skidorna!) och jobba lite. Har ett nytt frilansuppdrag på G, berättar mer sen!

lördag 8 november 2008

Den stora dagen

Igår fredag var det dags för presentation av Brand X i Spegelsalen på Grand Hotell i Stockholm. Som vanligt väldigt välordnat, tänkte jag skulle visa några bilder därifrån.

Flera hundra förväntansfulla, sömnfattiga Berghs-elever.
Kaffe, fruktkompott och bakelser i pauserna - vilken service!


Smånervös Lisa på damrummet - dock stärkt av en Singha på lunchen!


Jag och O i min grupp höll i presentationen.

Loggan och hemsidan som jag designat - med hjälp och inspiration från Lovis och Flix förstås.