"" Lisa går på Berghs.: februari 2009

lördag 28 februari 2009

Pink box

Ni älskade den förra filmen så mycket så vi tar en till. Jag har försökt verkligen jobba med musiken nu, märks det?

Jag har suttit hemma idag och ansträngt mig för att göra så lite som möjligt för att inte stressdjuret ska bosätta sig i min mage, märks det?

Jag gör en kartong. Till OKI-projektet. Visst blev den fin.

fredag 27 februari 2009

Tålamod!

Jag har ju helt glömt att jag lovade visa er en film från när jag gjorde min bok senast. Så här kan det se ut då jag skär, bigar, viker och limmar. Detta var en av tre prototyper jag gjorde innan det blev någorlunda bra, som ni ser tar det ändå lite tid, och trots detta tillhör jag verkligen inte de mest noggranna i klassen. Fast väldigt snabb är jag, eller hur...

Vacker värme

Under hela julen tjatade jag på min mor att hon skulle sticka mig ett par nya sockor. Hon svarade alltid lite undvikande, vilket fick mig skamset att tro att jag varit något för framfusig i min begäran. Men det visade sig ju att hon redan hade gjort detta, och de låg inslagna i ett paket!

Nu är fröken Lisas behov av stickade sockor stort, och när mamma skulle göra ett nytt par fick jag äran att själv botanisera i hennes garnkorg. Jag hade stora förhoppningar om att rester från barndomens neonhysteri skulle finnas kvar, och så var det, hurra!

Jag fick välja själv och det blev ett par ulliga angorasockor i neonrosa, neongult och neonorange. Fina va?

torsdag 26 februari 2009

Up, up and away?


Känner mig så otroligt ressugen just nu. Dessa små träklossar står i mitt fönster som en ständig påminnelse om en fin stad. Fast det vore härligt med något nytt resmål också, Ryssland vore jättekul samt Sydamerika förstås. Lilla E frågade mig igår om jag inte skulle följa med dem till Shanghai, hon hade frågat sin kille K som avböjde och kanske vore jag ett gott substitut? Vad säger ni? Jag har faktiskt aldrig varit i Asien : )

onsdag 25 februari 2009

Verkstaden


Jag, VW och SuzieQ jobbar på för fullt, printar, bigar (förviker) och skär. Så här ser det ut framför mig just nu, något kryptiskt med tanke på att vi jobbar med mobiltelefoni nu, hm.

Förresten, något som har ett bra förslag på snyggt godis i färgerna lila, turkos och cerise? ; )

Glöm inte kolla in vår OKI-blogg HÄR.

Nedslag: Onsdag, ateljén, 14.44.



Hej hörni, jag är lite upptagen nu men jag har inte lämnat er! Jag är så inne i OKI-projektet bara. Det jag ser mest av är ateljén, OKI-rummet samt möjligtvis tunneln ned till MAP (pappersaffären). Eller, tunneln till Birger Jarlsgatan vill säga, även om det vore väldigt praktiskt om vi elever hade en egen tunnel direkt till MAP, eller kanske en rutschkana? ;)

Annars går det bra med projektet. Vi har en egen DJ som mixar moodmusic till oss, vi printar tapeter och klurar hur de ska monteras, vi tvättar glasflaskor med aceton och vi dansar av glädje över den perfekta violetta färgen. På tisdag är det dags för leverans!

måndag 23 februari 2009

Prenumerera på mig!


Ni glömmer väl inte att ni kan lägga till min blogg på Bloggkoll (som numera bytt namn till Blogglovin', hmm!). Jag använder siten varje dag, det är väldigt praktiskt, istället för att öppna ett gäng fönster med alla sina favoritbloggar så får man upp en lista med alla nya inlägg som skrivits, smart va?

För jag skriver ju faktiskt i alla fall minst ett om dagen, och så ofta orkar ni kanske inte titta in, eller? :)

För att prenumerera på min blogg, klicka här

Tar plats.

Nu har jag och min kära OKI-grupp skickat ut pressmeddelande samt skapat en fin blogg. Grupp 3 existerar inte längre, från och med nu är allt vi gör Hi!Tech.

söndag 22 februari 2009

Helgen i bilder

I helgen har jag ätit godaste pastan någonsin hos B, petat balsamicokola ur tänderna hos D, ritat små hus till en logotyp, skrattat åt heliumballonger, letat efter bilder på snygga bibliotek, pinats i vinterstormen men även noterat att de ljusa kvällshimlarna äntligen anlänt till Staden.





fredag 20 februari 2009

Flitig fredag


Oj, idag är jag trött. Och alla andra också! Är månen i någon konstig fas?

Hela morgonen blev jag uppringd och mailad angående ett nytt stort frilansprojekt som ligger i startgroparna, spännande! Jag var ändå vaken eftersom min granne nedanför började med hårdrock 08.17...

Idag har jag och VV exprimenterat med att printa förbjudna material i OKI-skrivaren. Det gick... så där (förlåt OKI! Men vi är designstudenter och revolten ligger i vår natur.)

Nu ska jag snart gå hem och slappa lite, det ryktas om Guitar Hero ikväll!

Liten lösning på stort problem

Nu har jag äntligen fixat så att länkar öppnas i ett nytt fönster, bra va? Vet ni klagat på detta men jag har varit för lat för att kolla upp hur man fixar det, förlåt!

torsdag 19 februari 2009

Veckans inspiration - förpackningsdesign

Oj, nu var det längesedan jag inspirerade er. Men eftersom jag själv, både i och med Typografin och OKI-projektet, har fått mig en grundkurs i förpackningsdesign, tänkte jag att ni också skulle få chansen att snöa in på detta spännande område.

Husguden för alla förpackningsnördar är förstås The Dieline, som dagligen uppdateras med spännande förpackningar som denna vinflaska
En annan bra förpackningsblogg är Lovely Package, där jag hittade den här fina hudvårdsserien

Under de senaste veckorna har jag haft stor nytta av denna bok
Som ingår i denna serie. Det jag gillar bäst med boken är dess geniala utformning; varje högersida är en bild på den färdigvikta förpackningen, varje vänstersida är en utvikt och lättförståelig mall av densamma. Och längst bak finns en CD-skiva med alla dessa mallar i EPS-format. Toppen!

Och avslutningsvis en liten tillbakablick. The American Package Museum är en site man lätt fastnar på, på grund av fina bilder som denna (undertecknad har en viss svaghet för produkten nedan)

Moviestar



En rolig men hektiskt dag har det varit. Jag, SusieQ och VV har som vanligt haft ett grymt samarbete, och det känns bättre och bättre med vårt OKI-projekt. Vi blev även filmade och intervjuade vilket gick bra men för de flesta kändes det nog rätt krystat... vad än man säger känner man sig fånig. Det blir ingen framtida TV-karriär för mig!

Detta projekt har inneburit rätt galen research, idag har jag pratat med en snorkig tant på tygaffären om printbara tyger, shoppat efter snygga flaskor som den ovan, gjort en fejkad hemsida, pratat Kartell-lampor och dissat orientaliska mattor.

PR-apparaten

...har slagits på! Jag skriver pressmeddelande.

Världen; jag ska ingenstans idag.

I startgroparna

Idag kör vi igång på allvar med OKI New Designer Award, nu när typografin är avklarad. Idag kommer folket på OKI komma och filma, fota och intervjua oss när vi jobbar, så jag hoppas vi har något spännande att visa. Kanske kan vi bygga några förpackningar?

Är på riktigt gott humör idag, känner att jag har en sådan där dag då jag verkligen lever i nuet; framtiden ser ljus ut, året har börjat bra, men fokus är på idag. Jag är på en bra plats i livet och där planerar jag att stanna.

Trevligt att råkas!

Har märkt hur bloggstatistiken visar på ständigt uppåtgående siffror, kul! Välkomna. Vilka är ni?

onsdag 18 februari 2009

En hantverkares händer

En lång i tiden brukade jag har vackra släta händer med fina målade naglar. Nu - limrester, papercuts, färgpenna överallt och korta, smutsiga naglar. Vad hände? Berghs hände.

Bokstavligt talat

Igår strax innan 22 blev jag klar med min bok! Vissa satt hela natten och sov inte ens.

Idag har vi haft presentation. Precis som när vi gjorde böcker i kursen Typografi 1 är jag smått hänförd över allas kreativitet samt hantverksskicklighet. Dock glad att jag inte använt kvistpapper och pasteller som ungfär 75% hade gjort : )

Hur blev då min bok? Alltså, jag är nöjd med mina färgval och jag gillar att jag körde på en annorlunda förpackningsidé.

Men dels så blev den grå asken lite småslarvigt gjord (limmet släppte och den var sladdrig) och dels så var själva boken inte särskilt genomarbetad, då menar jag originalitet i typografi o pappersval. Jag känner att omkring 10 timmars extra arbete skulle gynnat den - vilket stämmer ganska bra överens med den tid jag lagt på modeprojektet som jag borde suttit med detta istället!

Min bok var en bra bit ifrån topp fem, men jag är glad ändå! Tur att jag inte är av en ångestfylld natur :)

Här får ni ett smakprov.

Grattis på halvårsdagen bloggen!

Idag fyller min blogg 6 månader! Så lång tid har förflutit sen jag gick in den där första dagen på Berghs, i slutet av sommaren. Tiden har gått så fort! Om ett år och fyra månader går vi ut. Undra vilka spännande saker som väntar runt hörnet?

tisdag 17 februari 2009

I afton Berghs

Imorse var jag uppe i ottan men pigg av solen och lämnade min bok för limbindning på ABA vid Wennergrens center, ett stenkast från skolan. De tar bara 90 kronor vilket gör tillsammans med papperet jag köpte igår att mina utlägg för boken landar kring 500-lappen, betydligt mindre än de 1000 som elever tydligen vanligtvis lägger på denna uppgift.


När jag sen kom till skolan kändes min omslagsidé tråkig - och jag gav mig in på att göra om allt i sista stund : ) Jag har en riktigt cool japansk bok om förpackningsdesign som jag lånat på Konstfack (tror den var med på ett hörn förut) och där hittade jag en tokfin kartong som jag ville stoppa min bok i. Så hela dagen har jag ritat, mätt, räknat, skurit, falsat (vikt) och svurit ;) Efter lektionen i Designhistoria ska jag vika ihop min andra prototyp, sen blir det råkörning på riktigt papper. Wish me luck! Hm kanske ska jag göra en liten rolig film då till er...

måndag 16 februari 2009

Imitiation är den främsta formen av smicker

...som Coco Chanel sa!

Såg den här siten med bilder som denna

och kom på att jag vill prova rita ngt liknande, med olika bilder och texturer i lager. Har suttit nu en timme medan jag lyssnat på föreläsning och pysslat ihop denna

Hm, den blev ganska bra, men jag undrar: vad har man den här typen av bilder till? Om inte skönhet räcker som en funktion att fylla förstås...?

Nedslag

Måndag, Berghs, våning 3, sal 24, 13.46.

Jag har fått bra feedback av herr G igen imorse, köpt vackra färgglada papper på MAP och pratat spännande frilansuppdrag med nallen fastklämd under halsen ätandes fiskgratäng på lunchen.

Nu startar Grafisk Form 2, Minja pratar visuella identiteter.


Snälla Suddis gav mig kex.

Vad gör ni idag?

söndag 15 februari 2009

Helgen i bilder - Falunspecial

1,5 dygn i Falun gör Lisa lugn och glad och laddad att typografera igen. Jag har hunnit med massor av god mat och gott vin, sång för mamma i ottan, husspekulationer, melodifestivalstittande, långfärdsskridskor och varm choklad. Jag har så många härliga bilder så ni får se nästan alla. För att ge er känslan av meditation på dalmål!

Det var ganska mycket snö när jag kom hem.

Sån snö jag älskar, Falunsnö. Fluffig och användbar!

Vi har ju en skidback mitt i stan...

Fast jag ville åka på isen.

...vilket jag och pappa gjorde!

Sandhamnsmössan har aldrig varit längre ifrån sitt naturliga habitat ;)

...och varm choklad har aldrig smakat bättre!

Fast det var mamma som fyllde år fick jag fina lattemuggar från Höganäs, visste ni att de lagt ned fabriken nu?

Bortskämd med toppenmiddag blev man också.


Idag söndag har det förstås blivit Berghsbesök igen. Snälle vännen O kom förbi med kaffe och bulle till trött typograf. Och i mina finaste skor från Amerikat och spelandes en liten trudelutt på min älskade melodica, så det tog ej emot.


lördag 14 februari 2009

Rookies hjälper Rookies

...hette ju modeeventet som gick av stapeln på Café Opera i torsdags. Jag tog med mig Essie, Jen, Viv och Eve. Dessutom var Gabs där efs hon arbetar som modell och var med i en av de filmer som visades denna för att presentera märket Säby.

På plats fanns så kallade adshells (ni vet de där stora upplysta skyltboxarna som finns bl.a på busshållplatser) med bilder, modefoton, som är skapade av elever i Grafisk Design-tvåan. Dessa var sponsrade av företaget Clearchannel som gör sådana. Tyärr var 2orna ganska ledsna för det fanns tydligen ett ganska luddigt tävlingsmoment i uppdraget, som gjorde att bara några få av modebilderna fanns med på Caféet. Trist! I från Berghs som jobbat med detta har slitit hårt och gjort en bra jobb. Synd att eventet ändå kändes dåligt ordnat - det skulle behövs en ordentlig arbetsgrupp.

Jag hade ändå jättetrevligt med alla mina vänner - men gick hem vid 22. Var ni där?

Jag med sköna damer - jag var dålig på att fota men snart dyker nog vimmelbilder upp på Berghs.se samt Sthlmsfinest.com

Min fina vän Gabs fotad för märket Säby. Bild tagen från Berghs.se

Alla kommenterade att jag var fin i håret, tack!
Vi Berghselever måste ju alltid vara så himla kreativa ;p

Högt på surrealismskalan: Att komma till Café Opera och se de adshells vars innehåll jag utformat vid ingången...

Eftersom det var ganska segt emellanåt roade jag mig med deras multispegel!

Valentin

Glad alla hjärtans dag! Tar en paus i helgen och bloggar för er skull. Är i vintervackra Falun och har det underbart, långt i från stressen när jag min själ. Hoppas ni har en fin och kärleksfull dag, Kram Lisa

fredag 13 februari 2009

Dagens första leende

Trött, stressad, äcklig matlåda, men ändå ler jag. För att någon skojat till det lite idag. Tack!


torsdag 12 februari 2009

Dags att gå hem


...var det tidigt ikväll från Rookies hjälper Rookies. Vännerna var trötta, jag var trött, och inte ens Prince på min tisha kände för dans. Några timmar räckte, sen var det dags att åka hem och lösa upp alla små miniflätorna och göra te.

Istället ska jag packa lilla väskan inför Falunresan imorgon. Och tänka lite lite till på mitt typografiomslag. Kläckte faktiskt en idé i eftermiddags... sov gott!