
Jag känner en hatkärlek till mina matlådor. Visst saknar jag mina älskade Panini-sallader, sushilådorna, paltkomat efter Kolgrillen och lyxluncherna på löningsdagen. Men nu är det nya tider.
Och hemlagat kan vara så gott! Många rätter smakar bättre efter en dag eller två i kylen. Särskilt jämfört med en macka i caféet (38) fiskgratäng på Ica (24,90) eller i slutet av månaden nudlar från Asian Supermarket (12).
Men det är synd att man måste peta i sig dem i samma trista miljö, kan man inte få ta med sin matlåda till en trevlig restaurang? Och måste de vara så tunga, illaluktande och läckagebenägna (yoghurtsås i hela väskan, någon?).
Sen är det bäst om man tar ur dem efter dagens slut, och inte går runt på fredagen med hela veckans samlade matlådor skramlandes i väskan...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar