"" Lisa går på Berghs.: Inspo

torsdag 27 augusti 2009

Inspo


Gårdagens gästföreläsning i Grafisk Form 3 med Sean Murphy (ni får klicka er framåt i siten lite tålmodigt, märkte jag) var väldigt inspirerande tyckte vi i klassen. Han sa många härliga saker:

- We start with trying to figure out what others will do - and then we try to do the exact oposite (ah, en frände!)
- The printing director was, ehm, how can I put it, a bit of a dick (ang att hitta bra tryckerier som vågar ställa upp i experimentella projekt)

Neon är alltid fint.

Nu vet jag inte hur representativt det Sean visade var för det arbete de (Value & Service, som deras designbyrå heter) gör för att få ihop till brödfödan, jag tänkte i alla fall konstant "gud, går det att försörja sig på sådant där?!

Klassen ville titta.

Han jobb verkade så mycket mer vilt, destruktivt, kladdigt, hetsigt, lekfullt och nyskapande gentemot hur man tror att arbetsdagen för en grafisk designer ser ut. Helt underbart.

Detta är en affisch de gjort som reklam för en tuschpenna. De hade sönder pennan för att kunna sticka in den i greppet på en robot som normalt agerar skärmaskin, och lät den metodiskt rita hela affischen helt svart. Längre ned ser man hur pennan långsamt tar slut - fint på ett oplanerat sätt.


Här har de rivit ut sidor ur Vougetidningar med annonser på, och använt själva papperet som tryckunderlag:

Det som nästan var coolast var då de använt en scanner - uppställd på högkant sidledes - som en kamera. Ni vet, sensorn rör sig ju över ytan under några sekunder, och under den tiden har de låtit saker hända. Här brinner en tidning upp och... uhm jag minns inte riktigt. Men fint var det!


Bilder: Value & Service

Inga kommentarer: