"" Lisa går på Berghs.: Café ifred

tisdag 16 september 2008

Café ifred

Att jobba på café - känns elegant, avslappnat, lyxigt och modernt. Sen är det inte alltid helt lätt att genomföra en arbetsdag på fik, störningsmomenten är många. Lattepappor, sur personal som ogillar att man tar upp plats i sju timmar trots att man bara köpt en kopp te, snabbt internet som distraherar mer än hjälper - man kan bara inte hålla sig från att kolla det där youtubeklippet igen.

Caféet på Berghs är trevligt, billigt kaffe och stort utbud, men ibland måste man byta miljö. För att kunna plugga eller göra skoluppgifter letar jag efter tre saker: gott kaffe, trådlöst internet och en lugn miljö. Tätt därefter kommer billiga goda mackor, spännande medfikare att titta på och ett någolunda centralt läge. Några favoriter är:

Il Caffé, en doldis nära Kungsholmstorg med spännande meny, social personal och rolig inredning. Svårt att jobba ibland då de jobbmöten som ofta pågår vid närliggande bord är så fruktansvärt roliga att tjuvlyssna på.

Café Chloe's på Östgötagatan på Söder, som ingen någonsin sett eller känner till även om de råkar bo i närheten. Kanske något tråkigt men det är ovanligt billigt, kaffet är jättegott (prova sojalatten - smakar noisetteglass) och det är tomt, lugnt och tyst.

Café String nära Nytorget är smockat på helgerna på grund av den billiga och goda frukostbuffén men en regning tisdagsmorgon är det tillräckligt få för att man ska kunna jobba ostört. Och kreativiteten kommer då blicken far runt i lokalen. Rolig detalj är att all inredning är till salu. Jag köper kaffe i termos.

Café 60 på Sveavägen. Ja det är ofta smockat, ja det är mycket fjortisar MEN de har öppet till 02 och det är en svårfunnen fördel i Stockholm. Synd tycker man om servitörerna som balanserar latte och hälsotallrikar upp och ned för spiraltrappan dagarna i ända...

3 kommentarer:

Anonym sa...

"Att jobba på café - känns elegant, avslappnat, lyxigt och modernt."

Jaså? När då? 1996 eller?

Anonym sa...

Hon menar nog att dem i alla fall är roligare att jobba på än kontor! Rolig blogg jag brukar också jobba på Il Cafe ibland

LB sa...

Tack Mini - men ja anonym, jag menar i min värld - som den här bloggen trots allt handlar om :)