"" Lisa går på Berghs.: Min Paul Rand-affisch

tisdag 17 mars 2009

Min Paul Rand-affisch


There ya go! En affisch för Moderna Museets samlingar i Paul Rands anda. Notera mitt namn längst ned. Inspirerad av det här konstverket av Douglas Judd. Vad är då hans stil?
  • Primärfärger
  • Klipp och klistra-teknik (inget Illustrator här inte)
  • Inspireras av en konstnär (Rand saknade dock ofta saklig grund till vem och varför)
  • Vit text
  • Signerad
Vad tycker ni?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Fin! Borde känt igen konstverket direkt, så många gånger som jag varit på Moderna ;) (dock ett tag sedan nu...)

Inser dock att mitt utlåtande "fin!" står sig aningens slätt mot den långa harang som föräras Judds konstverk ;) Vet dock inte om det är jag som är för kulturellt obildad (vilket jag dock inte vill tro!), men är inte en sådan beskrivning som görs på MMs hemsida aningens krystad och skitnödig? (Sorry för de målande adjektiven, jag antar att jag fortfarande är chockad efter morgonens händelse...hihi).

Men kom igen liksom: "Kompositionen utan hierarki och avståndstagandet från all illusionsverkan, de enkla överskådliga formerna och redovisandet av material och konstruktion - det finns i denna asketiska stränghet ett moraliskt, etiskt ställningstagande."

Kan det inte bara ha varit så att han tänkte "Shit - vilka balla plåtlådor! Dem ska jag sätta upp på väggen så att det ser ut som en hylla som man lägger mössor och vantar på"?

Nu fick du en liten uppsats här i kommentatorsfältet ;) Kram gumman!

LB sa...

Hihi.. trevligt med långa kommentarer! Synd att du inte kan fråga Judd själv. Men egentligen ska man nog tolka den långa utläggningen just så, att verket inte har någon djupare inneboende mening - han har helt enkelt gjort en hatthylla :)